Новият сайт е в процес на изграждане. Ако е необходимо можете да решите да се върнете в стария сайт като кликнете по-долу. 

   

Към стария сайт на

Беб Био Ензима ЕООД

     

Уважаеми Колеги!

В частта от  дейност на „Био Ензима България” ООД до този момент се предлагаха  препарати за почистване и хигиена в промишлеността и в домакинствата. При създадена понастоящем специфична епидемиологична обстановка в страната във  връзка с КОВИД -19 решихме да предложим и доставки на продукти за дезинфекция. Темата за дезинфекция в производството, в хигиената на обществени институции и в домакинствата в страната ни до тази епидемия  до преди 1- 2 година беше „тера инкогнита“, тъй като на практика почти никъде /може би с изключение във фармацията, козметиката и донякъде в хранителния сектор/ не се прилагаха планове за дезинфекция.

Суровините за производство на продукти за дезинфекция не са много разнообразни – четвъртични амониеви соли, алкохол, изо-пропаноли, алдехиди, хлор. Всички тези суровини имат различни свойства – по-подходящи, по-ефективни, по-икономични, допустимост и дозировка ни  за използване (тъй като някои от тях са по-малко или повече вредни).

В настоящето ни предложение се насочихме към една по-ограничена гама от продукти за дезинфекция, като критерият те да бъдат по-щадящи, по-ефективни и по възможност с целесъобразна  по-благоприятна икономическа стойност, при отчитане на съотношението „качество-цена“.

При това - основно към продукти с по-голяма обществена значимост, продукти прилагани в обществени институции, заведения и сгради , както и в промишлеността и бита. Поради характера им някои продуктите предлагаме за домакинствата в по-подходящи опаковки.

Също се насочихме към продукти по-модерни, по-ефективни и по-щадящи /по възможност на базата на четвъртични амониеви соли/ и доставки от сериозни производители – български и чуждестранни.

.

 

І. ПРОДУКТИ ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА  

    ПОВЪРХНОСТИ.

 

 1. ВАНОКУАТ - на база четвъртични амониеви соли. Концентрат.                     

                          Производител „Еванс Ванодин” , Великобритания.

                          Употреба - предимно в промишлеността /. Опаковка -

                          25 кг.

Дозировка: 0,5%. На практика  за приготвяне на работен разтвор

                           от 10 литра (1 кофа) се влагат 50 мл със

                           стойност 0,50 лв.

Цена  25 л. - 246,00 лв. Цена приравнена към 1 л - 9,84 лв

 

 1. КЕНОСИД 210 - на база четвъртични амониеви соли. Концентрат. Производител „Сид Лайнс”/ „Еколаб”, Белгия. Употреба - предимно за промишлеността. Опаковка - туба 20 л.

 Дозировка: 0,25%.  На практика - за приготвяне на работен разтвор от 10 литра (1 кофа) се вземат 25 мл със стойност 0,28 лева.

Цена  20 л: - 250,17 лв    Цена приравнена към 1 л. – 12,51 лв

 

 1. САНИФОРТ - на база хлор. Производител „Живас”, България. Употреба - в промишлеността, в домакинствата. Опаковки - 0,250 кг, 1 кг.

Дозировка: 0,05%.    На практика - за приготвяне на работен разтвор от 10 литра (1 кофа) се вземат 5 г. със стойност 0,05 лева.

Цена 250 г.      -  6,60 лв

Цена 1 кг.        -20,90 лв

 

 

 1. СЕПТОКВАТ - на база четвъртични амониеви соли. Концентрат. Производител „Живас”, България.  Употреба -предимно за почистване и дезинфекция  в лечебни, здравни, болнични институции, училища, детски градини, хотели, търговски обекти, фармацевтичната и козметична промишлености и др. Опаковки - 1 л., 3 л., 5 л. и 10 л.

Дозировка: 0,5%. На практика – за приготвяне на работен разтвор от 10 литра (1 кофа) се вземат 25 мл със стойност 0,29 лева.

                                   В зависимост от приложението  се ползва концентрация от 0,75% и повече и по-дълго време за експозиция.

 Цена 5 л. концентрат - 57,50 лв. Цена приравнена към 1 л. - 11,50 –

                                                           12,23лв. /при различните опаковка/.

 

 1. АЛДЕСЕПТ - на база комбинация от четвъртични амониеви соли и алдехиди. Концентрат. Производител „Живас”, България. Употреба - водоустойчиви повърхности, санитарни възли, здравни, лечебни, болнични, обществени заведения, лабораторно оборудвани и др. Опаковки - 1 л., 3 л., 5 л. и 10 л.

Дозировка: 0,25%. На практика - за приготвяне на работен разтвор от 10 литра (1 кофа) се вземат 25 мл със стойност 0,24 лева. Но в зависимост от приложението концентрацията може да бъде 1% и 1,5%. Спазвайте и времето за експозиция.

Цена 1 л -   10,00 лв            

Цена  5 л -    47,00 лв.  Цена превърната към 1 л. - 9,80 - 10,00 лева    /при различните опаковки/.

 1.  НИПАСЕПТ - на база четвъртични амониеви соли и алдехиди. Концентрат. Производител – „Живас”, България. Употреба - за дезинфикция на големи и малки водоустойчиви повърхности и предмети, в здравни, лечебни, болнични, обществени институции, транспортни средства, във ферми и ветеринарни практики. Опаковки – 1 л., 3 л., 5 л. и 10 л.

 Дозировка 0,5%. (до 1,5%). На практика - за приготвяне на работен разтвор от 10 литра (1 кофа) се вземат 50 мл със стойност 0,34 лева. Експозиция: 60 мин.

Цена 1 л -  7,50 лв              

Цена 5 л – 33,55 лв

Цена приравнена към 1 л. = 6,71 лева/при 5 л опаковка/.

 

 1. ЖИВАСЕПТ РАПИД - е разтвор готов за употреба. Балансирана действаща синергично комбинация от биоразградими алкохоли /пропаноли/ за бърза и сигурна дезинфикция. Не съдържа алдехиди, кетони и четвъртични амониеви съединения. Тъй като е в аерозолна орма може да се използва и за дезинфекция на малки и трудно достъпни повърхности. Както и за дезинфекция на ръце и кожа /хора, персонал…./. Опаковки: флакон-спрей 750 мл и 1 л.

Цени:   750 мл спрей -   9,50 лв

               1 л спрей      - 12,00 лв

 

 1. ЕСЕНТИКА ПЮР ПРОФЕСИОНАЛ - на база спирт 70%. Готов за употреба. Производител Винпром, Пещера. Употреба: здравни, лечебни, болнични и обществени заведения и обекти, във фармацевгичната и козметична промишлености, в бита. Опаковка: 0,5 л, 5 л.

Дозировка: готов за употреба според необходимостта с време за експозиция от 1 до 2 минути.

Цена професионал 5 л. - 23,33 лв. Цена приравнена към 1 л. - 4,67 лв

 

ІІ. ПРОДУКТИ ЗА ИНДИВИДУАЛНА    ДЕЗИНФЕКЦИЯ ЗА РЪЦЕ, КОЖА И ЗА БИТА.

 

 

 1. ЕСЕНТИКА ПЮР - на база пшеничен спирт 70%, убива 99,9% от бактериите, микробите и вирусите с обвивка. Приятно ароматизиран. Готова за употреба течност за почистване и дезинфекция без ползване на вода и сапун и без изплакване. Производител Винпром Пещера, България. Широк спектър на действие, бърз и ефективен, почиства, не е необходимо употребата на вода. Употреба - здравни, лечебни, болнични заведения, обществени сгради, хотели, ресторанти, търговски обекти, в бита, фармацевтичната и  козметичната промишлеността, в бита. Време за експозиция: 1 – 2 минути.

Цена:         - 100 мл- 1,52 лв

                   - 500 мл -  5,18 лв.

                   - 5 л.     - 33,55 лв.

                   - 1 л        -    5,41 лв бутилка без спрей

                   - 1 л        -    7,41 лв бутилка спрей

 

 1. ЖИВАСЕПТ ТЕЧНОСТ – на спиртна основа. Приятно ароматизиран. Готов за употреба. Производител „Живас”, България. Широк спектър на действие, кратка експозиция. Употреба - здравни, лечебни, болнични, обществени институции, търговски обекти, фармация и козметика, в бита. Опаковки: 200 мл, 500 мл, 1 л, 3 л, 5 л.

Цени:        - 200 мл     -   4,38 лв.

-500 мл      -   6,38 лв.

                                                         - 1 л            - 11,88 лв.

                                                        - 3 л            - 34,38 лв.

                                                         - 5 л            - 56,50 лв.

 

 1. ЖИВАСЕПТ ГЕЛ - същите характеристики както на ЖИВАС ТЕЧНОСТ по-горе, но под формата на гел. По този начин може да се използва и за хирургична дезинфекция, без да е необходимо изплакване с вода.

Опаковки: флакон 85 мл, 250 мл, 500 мл, 1 л с дозатор, 3 л торба.

Цена:         - 85 мл       -   2,65 лв

                                                        - 250 мл     -   5,85 лв

                                                        - 500 мл     -   9,00 лв

                                                        - 1 л            -  13,30 лв

                                                        - 3 л туба    -  38,70 лв

 

 1. ЖИВАСЕПТ ПЯНА - на базата на хлорексин диглюконат. Производител „Живас”, България. Предназначен за миене и дезинфекция на ръце. Употреба: лечебни, здравни, болнични институции, обекти на хранително вкусовата промишлевост, при хирургични операции и манипулационни, фармация, козметика, в бита. След изтичане на времето за експозиция третираният кожен участък се изплаква и се подсушава. Опаковки: флакон с дозатор 250 мл, 500 мл и туби от 3 л, 5 л, 10 л.

Цени:                  - 250 мл     -   3,55 лв

                                                        - 500 мл     -   4,40 лв

                                                        - 1 л            -   8,25 лв

                                                        - 3 л            - 23,10 лв

                                                        - 5 л            - 33,00 лв

 

Забележки: -   цените са без ДДС, склад София.

 • за удобство и сравнение за клиентите цените при употреба са преобразувани за 1 л продукт;
 • техническите спецификации ще намерите в този раздел в следващото подразделение на този сайт;
 • всички предлагани продукти имат разрешение на МЗ за въвеждане на българския пазар.

 

Изберете Вашия подходящ, удобен и благоприятно бюджетен продукт. Бъдете здрави!

София, декември 2020 г.