Новият сайт е в процес на изграждане. Ако е необходимо можете да решите да се върнете в стария сайт като кликнете по-долу. 

   

Към стария сайт на

Беб Био Ензима ЕООД

     

Френската фирма „БЕЛЛОТ” е известна с висококачествено оборудване за винарни  и изби – различни врати и люкове (хидравлични, асептични….) от неръждавейка и от ПВЦ за циментови, стоманени и дървени съдове за вино в различни обеми; циркулационни помпи;  транспортни системи за обработка на гроздова реколта;  уреди /стопери  за съхранение/консервация на вино;  фитинги  и ракорди, кранове и канелки; оборудване за миене на бъчви;  системи и уреди за съхранение на температурата и влажността в избите;  пневматични филтри и друго обзавеждане.

            За повече информация : www.bellot-sa.com

 

            В този каталог по-специално обръщаме внимание върху УРЕДИ ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА ВИНО В РАЗЛИЧНИ СЪДОВЕ, в т.ч.и бъчви.

            Гамата на „БЕЛЛОТ” включва уреди за съхранение на вино от 0 – 15 000 л – 50 000 л., асептични или хидравлични. Предлагаме оферта за 2 вида:

                                    „БОНД 21 / Bonde 21” – за съхранение и консервация на вино в съдове до 2000 л максимум;

 

 

                                   alt


„БОНД КРИСТАЛ ПM / Bonde CRYSTAL PM” – за съхранение и консервация на вино в съдове бъчви до 220 л. максимум (225 л).

            И двата уреда са хидравлични, като за съхранението на виното се използва течност на базата на SO2.

            „БОНД 21” се предлага с адаптори:

-          с резба за директно връзване;

-          с мъжко 26х34 с контра-гайка;

-          със силиконов конусен адаптор като обикновена силиконова тапа.

-           

 

alt

„БОНД КРИСТАЛ ПК” –с конусен адаптор.

Уредите имат предимства (освен, че предпазват и съхраняват виното в съдове):

-          предпазват околната среда (няма изпарения на SO2 в избите и помещенията);

-          прости за употреба;

-          хигиенни – почистват се лесно;

-          целта им е да асептират въздуха проникващ в съдовете/бъчвите и гарантират добра хигиена на виното и съответно осигуряват доброто му съхранение чрез елиминиране на възможното проникване на бактерии или други нежелателни елементи в съдовете. За тази цел те са конструирани със съответен клапан „налягане/контраналягане”.

 

УПОТРЕБА

„БОНД 21” – този стопер е създаден да може да осигури добро съхранение на        виното и в непълни съдове с максимум 2000 л. ВНИМАНИЕ – той не може да осигури защита на виното в съдове почти празни! Обемът на свободния въздух в съда трябва да бъде 5 до 10 литра максимум (по-възможност най-малко). Над този обем не би могло да се съхрани виното. Работи с течен разтвор 6-9% до от-метката указана върху стопера.

 

Стоперът /„БОНД 21”/ се запълва ¾ с асептична течност (течен разтвор на SO2 между 6 и 9%) до отметката указана върху стопера. 

 

ВНИМАНИЕ: Този модел не позволява пълнене и изтакане на вино посредством помпа! Не е възможно опразване на съда по гравитачен път (без помпа) отваряйки кранчето тъй като може да повредите съда. За целта отваряте капака преди всяко пълнене или източване на съда, при всяка операция протичащта с 5000 л/час.

ПОДРЪЖКА

-          Корпусът на стоперите могат да се ползват, без да се отвива „коминът” на уреда.

-          Всички части се почистват с помощта на дезинфекциращи препарати не повреждащи частите на уреда от ПВЦ. Корпусът в частност може да се почиства чрез потапянето и му в същия разтвор който се поставя в него.

-          В моменти на запълване на съда е за предпочитане да се махне стоперът или капака на съда с цел де се избегне свръхналягане в съда и съответно неговото деформиране.

-          На крайния етап при пълненето това може да се извърши и с ..... стопер и затворен капак, при ниска скорост (помпа с ) или ръчно (с бидон с „човка”).

-          Изтакане на вино (ръчно или с помпа) не може да става свръх обявените стойности за дебит за всеки модел с цел избягване на депресия в съда и негова евентуална деформация (.... изтакане е предвидено за модел BONDE VOG 63).

-          Не подлагайте пластмасовите елементи на стоперите до източник на топлина над. 70°С, тъй като в такъв случай  ПВЦ се деформира.

-          Следете и проверявайте един път седмично състоянието и действието на асептичните продукти  в стоперите (на гранули или  в течен разтвор) с цел доброто съхранение на виното в съдовете. Появата на „цъфтеж” на повърхността на виното означава лоша асептизация, дължаща се на  липсата на асептични продукти в стоперите или те не са подменени своевременно.

Всичките уреди са изготвени от PVC-LZ  хранително качество съгласно международните норми (BqW например) и разрешени за употреба в Европейския съюз и САЩ (Fedеral Institute of the health, inf. № 187/15.08.1974, р.34, 296/1991).

 

ЦЕНИ

„БОНД КРИСТАЛ ПК”                 -

„БОНД 21”                                        -

Цените са  доставка франко склад София, без ДДС.

При поискване цени за резервни части за стоперите.

При липсата на наличности на склад в София доставката е за около 25 дни.