Новият сайт е в процес на изграждане. Ако е необходимо можете да решите да се върнете в стария сайт като кликнете по-долу. 

   

Към стария сайт на

Беб Био Ензима ЕООД

     

ДЪБОВИ АЛТЕРНАТИВИ ПРИ ПРОИЗВОДСТВОТО

                НА  ВИНО И АЛКОХОЛНИ НАПИТКИ
(OAK ADD- INS)

 

    До голяма степен качеството на виното зависи от неговото съхранение и отлежаване в дъбови бъчви. За съжаление, цените на ка-чествените бъчви са доста високи, а и те обикновено се използват до три зареждания. Като разновидност  и заместител на бъчвите се предлага използването на т.н. дъбови алтернативи (oak add-ins), които могат да бъдат различни видове като: пудра, чипс, кубчета, домино, зиг-заг, летви и др. Всички дъбови алтернативи, които предлагаме, са произведени от висококачествена дъбова дървесина - тип френски или американски дъб, с различни нива на обгаряне по желание на клиента.

„БИО ЕНЗИМА БЪЛГАРИЯ” ООД предлага продуктите на две френски фирми: Nadalie и Protea France.

Дъбовите алтернативи на френската фирма NADALIE  са с обгаряне направено директно на огън.

Обгарянето на продуктите на PROTEA се прави с т.н.процес на термично третиране .Специфична, нова система позволяваща да влияе върху различните параметри на изпичане (интензитет и време на изпичане), като се изключва всякакво заразяване от източник на пара.При този процес се избягват високите температури, ко-ито водят до деструктурирането и карамелизацията на най - фините аромати, изпичането е хомогенно – не само външно, но и в сърцевината на продукта.Процесът е индустриален (по този начин се постигат постоянни резултати ) и е създаден от Етиен Хостейн-собственик на Protea, като протича изцяло в духа на традиционното изпичане в бъчварниците с цел да се уловят най - пълно ароматите на дървесината.

        

Protea France е производител и на течни дъбови екстракти, използвани при производството на алкохолни напитки – уиски, коняк, калвадос , ром, бренди, арманяк и др.

За повече информация ние сме на Ваше разположение.

Посетете и представянето на двете фирми ТУК -    и ТУК  .

.